9.14.2006

Ilves pretsedendiks

Istudes eile Tartu Volikogus valijameeste valimisel sain aru kus asuvad Eesti riigi ajud ning närvikese. Tartulikus mõnususes räägiti suud puhtaks, anti mõista kes kelle poolt on ning vaikselt üksteisega naljatledes tehti valik. 4:0 reformifraktsioonile ehk siis 4 häält herr Ilvesele ning tundes vähemalt 3 nendest valijameestest võite olla kindlad et seal käsi või pastaka must ei väärata ning estonias saab 23. septembril Ilves need hääled ka kätte.

Kummastav oli aga vaadata kui lapsiklikult käitus Tartus sarnaselt tallinnale keskfraktsiooni rahvaliidu liikmed. Ühelegi reformierakondliku linnavalitsuse plaanile poolt ega ka vastu ei hääletatud. Tunne oli nagu mängiksid lapsed kahes eri liivakastis, ainult et ühes on öösel müranud plejaad palderjanis kasse ning liiv on korralikult "kuldne".

Jälgides sündmuseid ka mujal linnades ja maakondades, hakkab mul tekkima tunne, et olgugi faktist, et ka Rüütlil ei ole hääled ligilähedaseltki koos, mida näitab ka Reiljani ja Savisaare selge ärritusirve igal avalikul pildil, on ka Ilves omadega mädas.

Reiljani 150 inimesele peetud pühapäevagrill näitab et jõud on koondunud. Kõik ei ole veel otsustanud, kuid liiguvad suunal Rahvaliit-Keskerakond. Kahjuks. Tekiba aga situatsioon, kus Ilvesest tehakse presitendi asemel pretsedent. Ilves kutsutakse letti, kui kindel kandidaat, kuid hiljem mängitakse auti lihtsalt kellegi parima lobi pärast.

Ilvesest tehakse näide sellest, et Eestis ei tööta lõunanaabrite juures läbläinud skeem ühendriikide taustaga mees pukki saata. Tähendab see nüüd seda, et keskkomiteeesimese sekretäri idülliline karjäär jätkub või mitte, riik on lõhestunud. Kui riigipead valiks rahvas võidaks Ilves Rüütli eest 65% viimase 34% vastu. Toetus mäekõrgune.

Ilves võidule ning kui keegi teab kedagi kes teab kedagi kes toetab Rüütlit, saatke mail või helistage lausa.

No comments: