10.16.2006

Õli või lakk, selles on küsimus!



Mõtteid rahulikult mõlgutades, sisustus ajakirju ja raamatuid sirvides jõudsin geniaalsetele lahendustele oma korteri ehituse suhtes. Tavaliselt tulevad "heureka" röögatused mitte vannis aga potil istudes, kuid seekord üllatas mind mõte hommikul muna praadides. Mõte siis lühidalt selline: Kiskusin eile ära enamustes tubades põrandakattematerjalid, mille alt ilmusid nähtavale uskumatult heas korras puhtad 15cm laiusega lauad, heledad ja puutumata. Tekkisgi siis plaan, et kogu korter võtta paljaks ning töödelda pinnad erinevate vahenditeha et saada värvierinevusi ning mõnusa naturaalse ilme.

Mõte selline, et suuretoa, köögi ja esikud muudaks naturaalseks mustaks, või vähemalt tumedaks ning magamistoad jätaks heledaks. Nüüd on küsimus kas lakk või õli. Ma ise hakkan kanduma õli poole, kuid see on kallim ja vaevanõudvam, kuid jätab parema mulje. Lakk on aga lihtsam ja mulje on umbes sama, aga sa tead et pole õlitet. Vaatan, lasen targematel seletada.

Siis aga asusin ma muna sööma ning siis lõi mind veel hullem mõte. Ma panen magamistubadesse heleda punuvaiba maha. See on selline paksust köiemoodi asjast punutud materjal, mis on looduslik ja mõnus jalale. Ütleks isegi et toniseeriv ja maseeriv. Floorin (www.porand.net) pakub sellist materjali 400 ruudust. Tulem oleks super. Eriti kui mõlemas toas üks sein tuleb tumedam, heleda põrandaga tekiks kaunis kooslus.

Lisaks olek skaks erinevat materjali põrandaks ja värvigamma kah sobiks. Lisaks otsustasin et esikusse kivi ei pane. Jääb laud. Vaheuksed tulevad suurte dekoorklaasiga akendega, et valgus mõnusalt korteris uidata saaks. Pildid seina ja valgustid ja ongi vinksvonks.

No comments: