11.19.2008

Tase teemal "Hääletajad mõnitavad Savisaare küsitlust"

Hääletajad mõnitavad Tallinna linnapea Edgar Savisaare korraldatud internetiküsitlust linnateateri ja Kultuurikatla rahastamise kohta ning hääletajate seas on näiteks Savipäts Seebiks ja Elviira Habemeajaja.

Hetkeseisuga on küsitluse kodulehe kohaselt hääletuses osalenuid 2877 ning Kultuurikatel juhib 57 protsendise toetusega. Samas on hääletajate seas massiliselt välja mõeldud ja küsitlust mõnitavaid nimesid nagu näiteks kägu202 metsast, Savipäts Seebiks, Boy Kott Koijoti juurest, kägu203 metsast, Sea Wolf, Elviira Habemeajaja Sevillast, Iks Ess ess alert(\'xss\').

Samuti on ülimalt kahtlane ka seltskonna Aadu Mudakoht, Eeduard Mudalohk ja Eedi Mudalohk eksistents. Inimesed on hääletust kritiseerinud ka oma kommentaarides, nimetades seda küsitlust mõttetuks ning kirjutades näiteks «savipäts näri muda» ja «oh savi savisaart küll».

Tallinna linnakantseleis töötav Savisaare nõunik Liina Oja ning Tallinna linnakantselei avalike suhete direktor Ain Saarna ütlesid, et linnakantselei kommentaatorite ja hääletajate üle arvestust ei pea, sest küsitlust korraldab Keskerakond. Keskerakonna pressiesindaja Toomas Raag aga omakorda soovitas hääletuse osas pöörduda linnaametnike poole.

Savisaar on kinnitanud, et hääletuse võitja saab linnalt suurema rahasüsti. Mitmed kultuuritegelased ning linnateatri ja Kultuurikatla juhid on aga hääletusest nördinud ning mõlemad asutused kaaluvad oma rahataotluste tagasivõtmist.


* * *
Rääkige veel et Keskerakond ja Linnavalitsus ei ole kokku sulanud. Kui Savipäts kuulutuab et linnarahval on õigus otsustada millisele objektile raha antakse, siis ta raagib linnarahast, üleskutse korraldajad on aga hoopis Keskerakonna inimesed.
Kuidas on voimalik et Keskerakond jagab linna raha, minu raha. Voimalik vaid meie maal.

No comments: