3.30.2006

Kastreeritud ajakirjutaja




Alguse sissekandena peaks märkima, et ega ei ole enam nii lihtne see blogide ja andmebaaside politsei ja avalikkuse radarist allpool hoidmine. Tänasega muutub tõenäoliselt kogu bloginduse, pildipankade ja muude avalike vabamõtlevate infokanalite olemus ja eksistents.


Nimelt, kirjutas ÄP noorreporter Ralf eelmisel nädalal loo Tallinna taksojuhtidest kes klientidele kõrgemaid hindu jebivad ja täiesti süüdimatult valesti ja aeglaselt sõidavad. Olen ka ise olnud situatsioonis, kus tuleb röökida tagapingilt rooli keeravale tšurkale "talla kurat, mul kiire, ma annan sulle selle viieka rohkem". Igal juhul otsustasime teemat natuke näppida. Panime fotograafi salaja puuladvikusse objektiivi keerama ning läksime ise asja uurima. Mis välja tuli leiad siit: http://www.aripaev.ee/3165/uud_uudidx_316507.html

Mis aga peale loo ilmumist toimuma hakkas on geniaalne. ÄPd süüdistati ebaseaduslikus jälitustegevuses, kirjutati politseisse avaldus ning anti ÄP pressinõukogusse. Pressinõukogu on muiduki kamp joodikuist ajakirjanike, kes vibutavad vaid näppu, kui miski valesti. Mis o naga kogu loo kurioosum? Materjalid, mille peale kaebused on esitatud on ÄP fototoimetaja isiklik blogi ning ÄP fotoarhiiv.

Siin tekib nüüd ohtlik dilemma - üheltpoolt propageeritakse demokraatliku Eesti sõnavabaduskantsina, teisalt hakatakse "lame"-seadusega meie ütlusi ja arvamusi tsenseerima. Halb hakkab aga siis kui oma isiklikke mõtteid sulle vabastatud kanalis vabalt edastada ei saa vaid võid sattuda koheselt seadusesilma vaatevälja.

Ühesõnaga, vaadake ette mida oma päevikutesse kirjutate sest vanem vend surub tugevamalt seda roostes naela teie lauasahtli lukuauku, et see neetud päevik kätte saada ja teisd laimamises süüdlaseks teha.

Ma pole nõus!

No comments: