8.22.2008

Kindlam tunne



EESTI RIIKLIK AUTOREGISTRIKESKUS
PRESSITEADE

22. august 2008. aasta

Eksamineeritav ilmus sõidueksamile alkoholijoobes

21. augustil kella 14.30 paiku ilmus Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse Jõhvi büroo sõidueksamile alkoholijoobes 1981. aastal sündinud noormees. Eksamineeritav oli sõidueksamil teistkordselt.

ARK Jõhvi büroos toimunud riikliku sõidueksami käigus tekkis eksamineerijal kahtlus, et eksamineeritav võib olla ebakaines olekus, kuna eksamineerija tundis eksamineeritava juuresolekul alkoholi lõhna.

Eksamineerija teavitas juhtunust koheselt büroojuhatajat, kes kutsus kohale politsei. Jõhvi politseiosakonna ametnik tuvastas eksamineeritaval kerge joobe. Sündmuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustati väärteomenetlus.

„See, et isik ilmus alkoholijoobes eksamile, näitab vastutustundetust ja õigustunde puudumist. Sellisele inimesele ei tohiks sõiduki juhtimisõigust üldse andagi,“ ütles Jõhvi politseiosakonna juhtivkonstaabel Heiki Lindus.

Jõhvi büroo juhataja Indrek Puusepp tunneb muret selle üle, et üha enam noori tarvitab alkoholi ning seab sellega ohtu nii enda kui ka kaaskodanike elu.

„Tegemist on ühiskondliku probleemiga ning selle parandamiseks ei piisa üksnes riiklikest projektidest, vaid alustada tuleb eelkõige kodusest kasvatusest,” ütles Puusepp.

No comments: