8.20.2006

Saaremaa Vaevakompanii

Jõudsime siis reedel järeldusele et vaja minna vaatama kas Paap Kõlaril paradiisis ka tõesti on lubatud 'suure tuule aarea' ehk siis Hiiumaale sõita ning teha tiir Kõpu tuletorni 475 aastapäevaüritustelt ning keerutada nats simmanil saba, kuni tuul ennast kogub ja laine mürtsuma kukub.

Nagu ikka vaibus tuul hetkega meie Surfi Paradiisi jõudmise järel ning seda kohe mitmeks päevaks (ka täna kontrollisin ning merepind sile nagu just aetud habe). Tuulelaudamis varustus jäigi kotti uut tunnet ootama ning meie kimasime Nõgisto-Tüür kooslust Kõpu tuletorni juurde kuulama. Ausalt, kui oleks olnud tegemist suitsuse kõrtsuga, kus kenad neiud põlvedel, oleks nende moonutatud elektrihääl olnud lausa super. Kõpu majaka jalamil oli see aga kuidagi kohatu.

Eniveis, mis minu juttu üldse motiveeris oli aga tagasitulek mandrile. Kui veel ministeeriumi leiba sõin oli meeletu tegemine et käristada SLKlt välja võimalikult muhe ja odav leping inimeste mandrilt saartele ja tagasi vedamiseks. Leping oli kaheks aastaks ning lõpen nüüd oktoobris. Let the Games begin!

Minu arusaamatus asja suhtes tekkis hetkel mil mulle teatati et Hiiumaalt pääsen ma mandrile 7 ja poole tunni pärast ehk siis praamile 6 tunni pärast. Ma tegin nii suured silmad et Mait Trink oleks nendesse ära mahtunud, kuid abi sellest miskit. Nagu lubatud mandrile saabusin 7 ja pool tundi hiljem.

Tekitas pisikese küsimuse: lepinguliselt on kohustus SLK nimelisel kenal ettevõttel võtta kasutusele lisalaevad et kanda kõik ionimesed oma koduranda. Eila kui oli tõesti teada et tuleb suurem mansaft ihminesi käis kõik tavalise rutiinse pühapäevase ajatabeli alusel.

Tekkis kaks küsimust. Esteks, kas SLK vaatab lepingust mööda ning lihtsalt ei viitsi lepingut täita. Või veel banaalsem, on rumalad ärimehed. Lihtsustatuna, küll ning mitte arvesse võttes kütusehinda, ammortisatsiooni, tööjõukulu jne, tähendab minule rohkem laevu rohkem raha. Rohkem raha tähendab aga rohkem rõõmu ja rohkem rõõmu tähendab õnnelikumat Leedot.

mine võta nüüd siis kinni. Aga ootame oktolobrit, kui saame jälle lugeda ja kirjutada, kuida Leedo sõdib riigia ning praamid seidavad ja jutt uutest levadest mida riik ehitab on ikka samasuur müüt nagu Atlantise uppumine.

1 comment:

Lauri said...

Kui me sinuga lepingu teeme ja sina oma kohustusi külmalt ei täida, siis loogilise jätkuna olen ma sinuga edaspidi milleski kokku leppimise suhtes skeptiliselt meelestatud ja üsna tõenäoliselt hoidun sinuga koos asjade tegemisest.

Kui Leedo on nii paha nagu meedia temast pildi on maalinud ja nagu reisijad räägivad, tuleks ka riigil teine alternatiiv valida - viimase hanke korral oli see ju täitsa olemas.

Omal naiivsel moel ongi tegelikult asjad täpselt nii lihtsad ja jutud spetsiifilisest kompetentsist ning tehnilisest valmisolekust on lihtsalt lepingulise delegeerimise õpikust pärit argumendid, mis alati öelda passivad.

Huvitav, miks pidevalt teisiti läheb?