2.19.2007

ÄP-l maailma parim kujundus!



Nutke kõik kidedad leheneegrid siin ja sealtpoolt piire. Äripäev valiti maailma pressikujunduse liidu (Society for News Design) poolt maailma nelja kaunima ajalehe hulka. Samasse kampa kuulub Taani põhileht POLITIKEN, hispaanlaste uhkus elECOnomista ning sakslaste Frankfurter Allegemeine.

S*** tunne just ei ole võtta pihku maailma ilusaima lehe tiitlipretendenti. Kuid sisuline pool lehe layoutis on tegelikkusesks see miks nii kõrge suhind koju toodi. Funktsionaalsus lugemisel ning pildilise materjali primaarsus on just see mis edu tõi. Lood on meil uue lahendusega lühemad, lugusi on rohkem. 5 minutiga saad lehest rohkem infot, kui hiljem lollidele küsimustele nendel teemadel vastata tahaks.

Nelja päeva jooksul valisid kohtunikud 351 maailmas ilmuva ajalehe hulgast välja need neli mis absoluutsesse tippu kuuluvad. Märkida tuleb tõik et ei ole oluline kui suur on leht vaid mida sellega öelda tahetakse. Olgugi et näiteks POLITIKEN, mille päevane tsirkulatsioon ei ole kah maailma mõõtmetes mitte midagi on ligi 7 korda suurem kui ÄP-l. Numbrid siis vastavalt: Politiken 170 000:25 600 ÄP.

Oluline tõsiasi on siin märkida ÄP poolt ka tõika et kui enamustel ajalehtedel paberlehe lugejaskond pidevalt langeb suudab Eesti pisikene ärileht seda numbrit igakuiselt suurendada. The New York Timesi omanik
Arthur Ochs Sulzberger et võimalik et 5 aasta pärast tuleb panna paberleht kinni ja kogu kupatusega on-line kimada. Kuidas tegelikult läheb ei tea, kuid mulle meeldib hommikul mune sügades ja tooliveerelt kohviluristades mõnuga vastselt kojukantud paberlehte lehitseda. See on sekund minule, enne kui algab eklektikus interruptus ehk päev ajakirjanikuna.

Igaljuhul nutke karvased kes meile halba soovivad. Peremehed on tagasi ...


No comments: