3.13.2007

Teate palju raha kadus?

Teate? palju kadus rahhi kui üleeelmisel nädalal hakkasid Hiina ja USA börs kukkuma. Kuue päevaga kaotasime kokku maailmas 50 triljonit krooni, see on 50 000 000 000 000 krooni. Oi oi kui palju raha. Samas globaalses miniatuuri on see ikka köömes.

- Maailma rikkaimal mehel on selles 1/50 sellest summast,
- Bush küsis Iraagi sõja jätkamiseks kaheks aastaks Senatilt 6 korda suurema summa
- Eestlase keskmine palk on sellest summast vaid üks 5,3 miljardik summast.


sainka teada nüüd siis.
veri naiss.

3 comments:

Anonymous said...

kuna börs on ju puhtalt vahendav institutsioon siis täpsustaks, et tegelikult ei kaotanud kokkuvõttes ju keegi mitte midagi. langesid lihtsalt kokkuleppelised hinnad millega eraisikud/institutsioonid börsil noteeritud aktsiaid omavahel vahetavad. täpselt niipalju kui keegi sellest virtuaalselt kahju sai saab keegi teine virtuaalset kasu. mingisugust lisaväärtust börsil tehtavad tehingud (nende hind) noteeritud ettevõtetel majandustulemustele ju ei anna (samas ei võta ka ära). madis

*uri said...
This comment has been removed by the author.
*uri said...

Arvestades, et USA 2007 aasta eelarve on $2,8 triljonit ja 2008 aasta oma $2,9 triljonit, tundub ebatõenäoline, et bush küsiks senatilt sõjaks kahe aasta peale 25 triljonit dollarit. Bushil küll mitu olulist nõunikku viimasel ajal lahkunud, aga no nii palju raha on lihtsalt raske ära kulutada.