2.07.2007

600 000 erinevat mordat

Maailma loomisel juhtus Jumal napsine olema, maad jagas Tullio ja Villuga ära ning siis kukkus pudelisse. Kui diil inimese loomist nõudis ning Vanamehel kuskile taganeda ei olnud, vaatas säga peeglise, võttis küljeluid ja muud kraami jna lõi mehe ja naise. Aadam ja Eva my ääaa ja kõikse õuna ja paradiisihuinjaa.

Koll hakkas siis inimest kokku klopsima ning jookis peaga suutis luua nõrgalt üle kümne inimtüüb. Väsinuna prantsatas säga pulstunud ja kassikarvadegfa kaetud tugitooli ning korkis uue pilku. Vaadanud oma päevatööd ei olnud taat rahul, kohe üldse ei olnud. Mõtiskle et äkki peidaks iminesed oma köögikappidesse ja unustaks kogu loo. Valetaks miskit kokku, et olnud tunnet loomiseks, inspikas kadunud jnejne. Eelmine õlp pitsitas kuseteed ning vaja oli ennast päästa. Parem häbi silmis kui valu kõhus, mõtles taat ja siirdus peldiku poole.

Vanake nägi oma 2 toalises munitsipaalkorteris peldikupotti kusedes, kuidas iga hetkega sorust mõjutet vaht poti põhjas muutus, vooldus eriilmeliseks iga liigutusega sangast hoidva näpujõul. Pirn lõi põlema ning taadi õlleseguses peas sigines plaan. PLAAN ma räägin.

Vana läks tuppa, kus tuimade nägudega hingetud ihus seinal rippusid. Haaras kuvalda ja meisli ning tampis inimkujud pilbasteks, eriilmelisteks ja suurustega tükkideks. Ajas põrandaharjaga nagu piltmõistatuse kõik osised segi ning oma maagilise jõuga lükkas osised hiigklaslikuks kaleidoskoobiks. Keerad paremale kukub ühte, keerad teisipidi kukub teist moodu välja. Sedasi loodi inimene.

Olete pannud tähele et vaadates mõnda tundmatut inimest hoomab tema silmist, kehast ja olekust midagi tuttavlikku, mida mida olete kuskil näinud. Ehk et teil on mõni sõber kes on identselt sarnane, kuid siiski mitte. De javu, mõtlete. Tegelikult on diil hoopis selles et inimesed on pandud kokku mingist kindlast hulgast osistest ning omadustest. Miski siin ilmas ei ole ainulaadne, täielikult!

Mängige nüüd jumalat ja tundge hiilgepaistet enda pühapäevas.

Have fun:
MonoFace

Pakaa, kaunitarid ja keenjused.