12.16.2007

Barceloooooona!



Spanja üks kaunemaid linnu. Ilma naljata. Barcelona ilu ja huvitavus ei ole hoomatavad ühe hetkega, selleks et taibata paiga sisu tuleb selles veeta aega, rahulikult. Tuleb kolada tänavatel, kimada rataste ja metroodega, halastramatult shoppata, uurida Gracia linnaosa kõrtse ning vedada näpuga järge kõikide kuulsate elanike lemmik paike.

Ligi miljonilise elanikkonnaga Suur Barcelona on mõnus lihtne paik, mis on omane kõikidele eurooplastele. Mahe kliima, mõnus päike ning mis kõige olulisem: valusalt chill õhkkond. Inimesed on vabad, rahulikud, naeratavad. Kimuvad tänaval kannabinoide, istuvad tunde kõrtsus head veini ja tapast nautides. Hoolivad üksteisest.

Lisaks pakub paik nii kultuurilises kui rajus kõrtsiroomamises silmad ette paljudele urgastele planeedil. Hipilinnajaona tuntud Gracia, kus ka toimuvad enamused G8 või baski vastased meeleavaldused on paik kus maailmas suurim kõrtsude kontsentratsioon euroopas. 100 meetri peal on 50 kõrtsi. Paigad on kitsad kuid sügavad, kui nii võib öelda.

Tapas, mis spanjas tähendab igasugust suupistet jookide kõrvale, lisab mõnusat vürtsi ning hispaanlaste baarikultuuri peetakse maailam üheks esindulikumaks. Lisaks kui kõrtsud sulgetakse on igal tänavanurgal mõni aafrika mandri esindaja või hindu, kes näpus rippuvast 6-pakist sulle teele õlle müüb.

Teet, oistis iiven miski pokkeri ajakirja, mille ühes kaaskirjas olid Barcas toimunud turniirimehed kolanud mööda kõrtse ning nende sulgemisel "saw the beer sellers, so we could easily work our way home!" Ilusti öeldud.

Barcelona on muidugi ka totaalne shoppahoolikute paradiis, seinast seina igast tränji, mis kisab sinu nime ja rahakotiraudade järgi. Vestlused kohalikega, pikad lõunad ja ööd muudavad Barca heaks paigaks nii piuks, eluks, kui tööks.

Mis peamine, kliima on soe. Igal ajal saab tsikliga sõita, päikese käes kevadiselt ringi tillerdada ning lund näed vaid telekas või külmkapi sügavkülmas.

Barcelona läbi pildikasti

No comments: