12.03.2007

Turg avanes!



Eile õhtul kogunes punt rikkaid ja ilusaid et avada staarkokk Imre Kose uus kulinaariakonglomeraat Ülemiste City's. Täpsemalt siis Mercado (aka. turg - hispaania keeles), mis on Eesti suurim resto mahutades miski 500 inimest neljas erinevad kontseptis: korralik saia ja koogi/kohvi koht Boloungerie, minu lemmik Souperie, mis hakkab mõnusat aasia leent koos hea dim sumiga pakkuma. Lisaks Grill Mercado ning Gourme Market.

Kose, kes koos äripartneriga söögikohta 25 miljonit krooni paigutanud, pidas Gourme Marketit kõige vingemaks kogu kontseptis. Ma nõustun 100%liselt. Marketist saab osta värskeid snadwitche, tiramisut ning tervet nimekirja haruldasi patee'si ja hanemaksa siakatet. Lisaks näiteks kogu varustuse sushi valmistamiseks, Vertigo enda brändi teed ning täiesti minule täielikult uudset musta šokolaadi meresoolaga. Mõnus.

Grilli suuremad ja pikemajalised lõunad paralleelsed iseteenindusliku supileeme valikuga kus põhimõtteliselt saad ise oma leeme koostada. Alus on olemas, lisandeid paarkümmend. Sellele visata hulka veel värskest, kohapeal valmistatud taignast küpsetised ning muud polegi tahta.

Kõik materjalid on värsked ning kõik koostised eritoitudes on 100% õiged ehk retsepte ei ole muudetud mugavuse mõttes. LIsaks lubas Kose et hakkab pakkuma rerstorani toidu take-awayd ehk võtad letist hautatud lambaprae ning keedad kodus riisi ja kuumutad paja ja on restorani kvaliteediga õhtusöök normaalse hinnaga olemas.

Väärt koht. Täna jälle.

Ülemiste City Mercado avamine eile detsember kolmandal


1 comment:

Lemmi said...

kõlab küll apetiitselt ja saab minu tagasioidliku isiku poolt kindlasti külastatud.
ainuke viga - asukoht.
ilma autota inimese jaoks on sinna (vähemalt praegu veel) suht nadi minna.