7.28.2009

SAKURA

Sakura tähendab Jaapani keeles kirsiõit, mis sümboliseerib Jaapanit.
Panin ühel vihmasel päeval kiiruga Pirita poole jahtklubisse kohtumisele, kui Narva maanteed pidi sõites lendas minust mööda vana Ami-Ja maja, millel olid peal uued suured tähed SAKURA. Seisin siis mina nägu vastu trammi tagaklaasi ning sõitsin tolle hetke soovidest eemale.

Sushirestoran SAKURA paikneb vanas Jaapani restorani kantsis, uue nime, uue sisu ja kvaliteediga. Siiani on säilinud fakt et Sakuras on linna parima miso. Pealkirja juurde tagasi tulles, tuleb selgituseks öelda nii palju, et sushikööke ja Jaapani restorane saab arvutrada kahe elemendi järgi. Kaks rooga, mis näitavad koha kvaliteeti ning paiga väärtust. Esimene on klassika ning Jaapani elu vääramatu osa miso. Teine aga uninigiri ehk meretähenigiri mekk, värskus ning nauditavus. Eestis ei ole siiani meretähe ehk uninigirit saada olnud võimlaik, niisiis pöördume miso supi manu.

Tallinna selgelt kõige parem miso leiab tee lauda SAKURA restoranis, kus tädid toovad tänaseks mulle alati tühjaks luristatud toobi asemel uue. Neilt pole vaja enam küsidagi.Hea miso näitab kätte koka vilumust ning hoolivust. Miso soojendab keha ning täidab esimese nälja, avab ja puhastab maitsemeeled ning valmistab meid ette sushi elamuseks. Umbes nagu marineeritud ingver või roheline tee.

Sakura kvaliteet on linna vingeim - suur sashimi valik, madala hinnaga makid ja uramakid, Californiarullid ning tekkamakid. Sakura menüü üllatab, tõsiselt. Kui kõik muud, Sushi Cat ja Sushi Cafe pakuvad pigem lihtsat menüüd, kiirelt ja odavalt, saab Sakuras tõeliselt siseneda Jaapani toidukultuuri sügavikesse. Jaapani toitude ilu, värvikirevus ning kaunis serveerimismeetod on pool toidust. Selle maitse ja olemus on teine pool.

Olemas on nii isegrillitavad yakuniku road, lisaks igasuguseid riisisegusid, pajaroogi, tempura roogi. Koreas ja Jaapanis võimsalt mulle hinge surunud Nabe-road, on nüüd siis lõpuks ka meie õuel. Koidula eest saab head nobe-rooga, mis viib keele minema suust. Ehk nagu ütleb üks minu sõber, siis on Sakuras ainus hea sushi linnas, muu on kõik pläga.

LINNA PARIM SUSHI RESTORAN.













No comments: