7.28.2009

Sushi Cat

"Parim sushi linnas ..."
Kõlakad linna peal
Tallinnas avas aastapäevad tagasi uksed Sushi Cat nimeline restorang. Ning kogu linn hõikab "juhuuuuuuuuuuuu". Enamus paiku linnas, sushi jointe siis, näevad välja nagu pitsahütid mis rebivad taskust aga 5*-seid hindu. Sushi Cat aga lööb lõbusa, täiesti autentse Jaapani mangakultuuriga ning eelmine neljapäev uksest sisse astudes andsid laudades nigiritele ja makidele valu punt pilusilmi ning ma tuindsin hetkeks, et peale ukse orva astusi läbi ruumiaugu otse Tokyo äärelinna.

Sushi Cat ei püüa olla autentne ja lõbus vaid ta ongi, manga-joonistused seintel, roosa-helesinine tonaalsus ning peaaegu nilbelt ja "seksuaalahistussüüdistuse" laadselt koolivormis ettekandjad. Ning mis peamine sushi on parimaid linnas. Lisaks sellele on hinnad viisakad.

Sushi ei ole glamuuriroog, nagu paljudes kohtades on väljakujunenud. Tegemist on tavalise talupoja söögiga, kes marineeris riisi et sellega tappa roiskuva kala mekki ja lehka. Ega ka sushi tekkimise ajal polnud värske kala väga saadav ning igapäevane. Isegi Jaapanis. Niisiis ... sushi ei tohi maksta palju. Seda Sushi Cat ka tõestab. Lõhenigiri komplekt alla saja krooni, makid ja uramakid suurepärase Koidula hinnaga.

Parim rull mida Kass pakub on Filadelphia uramakid. Mahlased, maitsvad ning imelised. Lõhe nigirid toovad samuti naeratuse näole. Parim osa Sushi Catis einestamise juures on 25 kroonine sake-toop. 12 cl kolmandiku hinnaga. Imeline. Samas ma pole jubedamat miso suppi veel kuskil mekkinud kui Kassis. Ärge pahandage, kuid siinjuures tuleb öelda, et vett oleks vaja juurde supile. Liiga terav on.

Minust sai kindel fanaatik, kuna see on kodust 4 minuti kaugusel, hinnad mõnsad ning paik lahedaim linnas. Isegi läpakaga saab töötada, kui ülipikalt pole vaja.

Hüva lugemist ka French in Estonia blogist.

No comments: