6.24.2007

Okeaania vol.1: Kaks paeva hiljem

Moodunud 48 tunni jooksul, mis mooda lennanud kiiremini kui karbikust paugutet karabinirahetoi kaasa nalja nabani ja kriitilist momenti. Hetkel viibin kenasti Istanbulis Attatyrki nimelises Tyrgi International lennujaamas ning koblan esimesi uudiseid.

Igaljuhul, laupaeval, just enne arasoitu bussiga Riia poole, hakkas tekkima tunen et asi kuidagi liiga lihtne ning libiseb kui nuga labi pekise ihu, kuid vota napust rahu ei kestnud kaua.

Kuna reede oli toonud eesti meditsiiniperekonda uue doktori, Mart Valjaotsa nimel siis oli 14 tunnine joomatuur mehe ara vzsitanud ning koll laks koju puhkama. Mina kell 4 votsin talle kone, et tavaika, aja urruks pykstesse vota pudel ja kotid kaasa ning lippa Neinari pyhamusse.

Kihutasin siis ise varmasti bussijaama poole, oodates teist urru seal, kuid persetki. Valjakast polnd haisugi, ees ootas aga Dmitriev poiss, kes surest huvist naha kuidas me naahui saame, meid saatma olit tulnd. kell 16.53 votsin kone ning kysimusele kus oled, vastas karvane mehehqaal, et dussi all. Ma kaesin et kellele kuradiel ma helistan, nimeandusr mopsi ekraanil andis kindla veendumuse et ikka Mart see kes teises otsas koriseb.

Mart, pedant ja taielik korrafriik, tommanud pyksirihma lodvaks arvas et aega on nagu raba. Igaljuhul, pikk jutt lyhikeseks, ehmatasin Mardil dussi kylmaks ning saatsin Dimmiku kiirelt Purde tanavale jotat pyydma. Mart oli aga allarite peal, kotid seljas maja ette jooksnud, mille kuradi lootuses seda ma ei tea. Vanemad, kes ka olid poissi tulnud saatma asusid kohe majandama, papaa ronis kohe kuuti ja seletas bussijuhile olukorda, ema seisis lihtsal kaed laiali bussi ette. Kommuniitoo tulemusel oli valjakas kuus j apool minutit hiljem bussis, haises 3 meetri raadiuses ouhta etanooli jargi ning ei saanuyd veel eriti aru, mida?

Edasi: 4 bussi, 4 olut, peatus Valgas ja Riia loennujaam. Hunnik pargadega vastutulijaid, koledad slaavi moorid ning uni Poola ohuliinide ukse ees matil.

Kella 6ne lennuk Istanbuli on maluks samapalju kui sydametunnistus voi 2 keskaklass. Aga peris tore oli maanduda 35 kraadisesse kuumuskeskusesse. Kotid viskasime Left Luggage nimelisse auku, votsime pika riide peale ning astusime tolda.

Eelmise aastaga vorreldes pole linn palju muutunud. Koll tuli kohe esimese asjana karusnahka, suurt vaipa j anahktagi parseldama. Sinine Mosee paikneb samal kohal Aia Sofia korval, Tavuk Doner (kanakebaba) maksis ikka 14 krontsi ning kohalik kalamees vedas sitakala suurelt sillalt kodustele.

Iseenesest kena paev, mart poles paikesest ara niet ajab juba praegu nahka. Metroo systeem Istanbulis annab kenasti voimaluse 20 minutiga linnast lennujaama jouda nii et sai pika paeva teha. Monus oli vaadata kuidas kohaliku ylikooli uste ees olid sabad tarkuse taganoudjasit, kes koik miskit testi tegema laksid.

Miski fakuliteedi ees vedeledes ja paeva esimest pilsnerit lastes, tuli narvilne meha ning uuris kas me ootame ka paasu inka eksamile. Hetkeks tekinud paanika viis tagasi moni aasta :-).

Igaljuhul, nyyd Emiraatidesse. Dubai. Lend kestab 6 tundi. Kui veel voimalust antakse siis sajatan lisa.

No comments: