8.14.2007

Okeaania vol.16: Malediivid



Waz ap'? Waz appenin'?

Hanson paneb siin vaikselt oma pille kotti, band on vasinud ning pillid puruks. Noodid juba ammu vihast puruks rebitud ning sonad meelest lainud. Aitab. Ehk siis mul viimase reisupeave ohtu, nyyd ees vaid kojusoit labi araabiameelsete ja vahem moslemistlike kantside: Dubai, Istanbuli ja Riia.

Aga see selleks. Hetkel siis kannikas Malediivide yhel pisemal saarel Malel ehk siis pealinnasaarel. Malediividel on kuskil 1200 saart, mis koostavad pikalt pohjalouna suunal India ookeanisse 65 atolli, kus kokku elab miski 270 00 iminest, moni kass, paar koera ning perssetais igasugust muud ujuvat ja roomavat.

Malediivid on kunagi nii portugaallaste, inglaste, araablaste kui ka hindude poolt tallatud saared, kuni miski 30a tagasi motsid kohalikud murjamid et sitta kah paneme lipu masti ja nimetame asja iseseisvaks. Tana on siis asja nimi Malediivide Vabariik, 100% moslem ning alkovaba. Viimane rummipudel voeti lennujaamas kaest.

Kohalik on lobus ja muhe. Ta naeb valja miski hindu, karibisaare kolli, valge ja piluka vhepealset, kuid ilusam ja kenam kui hindumoll. Aga koik on ikka pisikesed nagu pyksinoobid ja voib vabalt tasku pista. Mul siiani yks kotipoues. Peangi talle paar saiakontsu viskama. Mis viga mul siin kontserdil kaia. Hirm on aga et hakkavad mulle selga ronima et paremat paikka saada. See selleks ...

Riik on maaliline, liiv on rannas vakge nagu 3M opaber ning vesi sinine nagu Navitrolla taevas. Paike kuum ning ... njah koik. Kuna aga saari on palju siis on saared pisikesed. Naiteks on lennujaam yhel saarel ja pealinn teisel saarel. Ongi lennujaamasaar ja pelainnasaar. Aarest aareni aint yht asja tais. Ja siis ymber on resortide saared ja kohalike elanike saared. Kaisime yhel sellisel tana. Paras Lasnakas.

Aga laevaliiklus on julge, kohalik pyyab kala ja toob Sri Lankalt ounu ja kartult ja sellist kraami. Toit on odav ja seda saab siin yhe korraga sedavor palju et surnuks saab end vitsutada. Eile sai miski asi tellitud restos. Oli samas hinnas mis mardi praad, kuid lauda tuli 4 kaigulise komplektina. Syya nad armastavad, aga ikka on pisikesed kui ontatrad.

Pohiline kino hakkab aga lennukis. Nimelt. Sukeldumine sugavusse 18 meetrit ja yle, ytleme 30 minutiks nouabseda et vahemalt 12h ei kipu lennukisse. Me panime tana hommikul kohe 33 meetri peale ja 40 minutiks nii et koik kellad ja kompuutrid lolliks laksid ja meid umbes kuuks ajaks lennukisse ei lubanud. Mis juhtub on see et liigne lammastik mis kehasse tekib hakkab kudesid ja asju sooma, voib narvid jalasd nahkat pista ja ma aint kahejalaga jaan :-)

Aga ega me selleparast veel minemata ei jatnud, mina puiklesin hommikul et ei hakka riskima, kuid vaatasin merd ja ohuballooni ja saatsin selle kukele. Veest valja tulemise ja lennu aja vahele jai 13h. Usun et joppab. Aga sukeldumine oli kiva. Lasime mooda suurt Vaadoo nimelist rahu ringi ja vaatasime miskit kentsakat kalakantsi. Lisaks kais kylas paar suurt tuunakala, nii 2m kumbki ning kilpkonapoiss. Mart kolas kuskile koopasse ja nagi seal miskis augus silmi vastu pilgutamas. Mart ikka vaatas, kuni 8jala poiss teda emblema tahtis kukkuda. Lobus mis? Igaljuhul, paev merel on asja vasinuks teinud ning nyd vaja pakkima siirduda ning edasi lennujaama.

Ahjaa, kui keegi siia plaanib tulla tehke hotelli reservatsioonid ara enne kui tulete, sest piirilt ilma yle ei saa ja kohapeal on kallim koik magamisvark. Veel, Malesse ehk pealinna pole motet tulla, kohe resorti ara. Miks? Male on vaike ja koik magud (magu on kohalikus keeles tanav) samasugused, autosid tais ja palavad.

KOhalik raha on Ruffya ning on sama mis kroon aka yke jeuri eest saab 16,6 ruffyat.


* * *




Koik siis ongi.

Seekordne kaugtetsipelli ylekanne hakkab loppema, taname koiki kuulajaid ja kirja saatjaid ning kindlasti votame koikide sooviavaldanutega yhendust ning auhinnad paneme teele. Jargmine ylekanne juba kaunilt lounatanavalt taaralinnast.

Uute kuulmisteni.

Hansalodi
Male
Malediivid
14/08/2007

1 comment:

Anonymous said...

Heiiyaaaaaa!

Kurat, kadedaks teeb - Sa näinud 2 kuu jooksul rohkem, kui mina elu jooksul.

Ma saan aru, et plaan tagasiteel Dubais pikemalt peatuda sai mahamaetud...
...sellest on kahju natuke:(

Oleks Sulle hea meelega näidanud ka rohkem sellest "Monkey countrist", kui eelmine kord sai palavas pubis ja villas 100liitri alkoholiga tehtud:).
PS! Doktorihärra ikka terve? :)

On jah "MC" siin nagu ytlesid, kuid mitte ainult...
Juu siis jargmine kord teeme tasa:)

Ole tubli!

Margus (dubai kaamel - kyyr juba seljas, kuid nägu veel inimese oma:)