9.29.2009

AIR ehk Amour. Imagination. Réve.



Hüvad uudised. Prantsuse sündipopparid tulevad koju kätte!

7. detsembril esinevad Tallinnas Rock Cafés prantsuse elektropopi staarid AIR. Esmakordselt jõuab bänd Eestisse oma viienda albumi „Love 2“ raames. Uus album ilmub järgmisel esmaspäeval, 5. oktoobril.

AIR koosneb prantsusekeelsetest sõnadest Amour, Imagination, Réve ehk armastus, kujutlus ja unistus. Nende eeskujudena võiks üles lugeda Burt Bacharachi, Serge Gainsbourgi ja ka 70-ndate süntesaatoripioneere Jean-Michel Jarre ja Vangelis. Segades 90-ndate elektroonikat naivistliku poppmeloodia ja Moog-süntesaatoritega, on AIR loonud uneleva, hüpnotiseeriva, retrohõngulise helikeele, mis sobib filmiheliribale, tantsuklubisse ja koju.

Prantsuse poisid Nicolas Godin ja Jean-Benoit Dunckel hakkasid bändi tegema aastal 1995. Peagi lindistasid nad singleid tantsumuusika-leibelitele Mo’Wax ja Source, remiksisid Depeche Mode’i ja Neneh Cherryt. 1998 said nad lepingu Virginiga ja ilmus AIRi debüütplaat
„Moon Safari“, millelt „Sexy Boy“ ja „Kelly Watch the Stars“ said hitiks ka Inglismaal. Aastal 2000 järgnes soundtrack Sofia Coppola filmile Virgin Suicides, koostöö Sofia Coppolaga jätkus bändil ka filmide „Lost in Translation“ ja „Marie Antoinette“ heliribal. 2007. aastal ilmus grandioosne „Pocket Symphony“, kus lõi kaasa Jarvis Cocker ja produtsendina Nigel Goldrich, kes töötanud bändidega nagu Radiohead, Travis, R.E.M. ja U2.

5. oktoobril ilmub AIRi viies album
„Love 2“ - esimene stuudioplaat, mille duo on produtseerinud algusest peale ise oma värskes Atlas Stuudios. Albumi singlid „Do The Joy“ ja teravmeelselt inglise keele tundi parodeeriv „Sing Sang Sung“ ilmusid 6. juulil ja 24. augustil.
AIRi Euroopa-tuur saab alguse 26. novembril Taanist, peatub 7. detsembril Tallinnas ja jõuab 11. jaanuariks koju Pariisi.

Kontserdi piletid tulevad müüki täna, teisipäeval FBI Kontserdiklubi liikmetele Ticketpro süsteemis, esimesed 100 piletit soodushinnaga 550.- ning kolmapäevast avalikku müüki nii Piletilevis kui Ticketpro’s hinnaga 695.-

Soodushinnaga pileteid saate osta tänasest (teisipäevast kell 10:00) allolevalt lingilt:
https://shop.ticketpro.ee/event_detail.asp?evnt=47

No comments: