6.27.2007

Okeaania vol.3: Land Down Under



Welkommen till Australia!

Enyveis, peale 17 tunnist lendu ning ligi 24 tunnist vahet Dubaiga saabusime lopuks Austraaliasse. Oigus on neil kes teadsid et siin on talv. kraadi on kuskil 15 paeval (heal juhul) ning kuskil 8-10 oosel. Tuul on talvine ning palm on nukker. Maandusime kell 8 hommikul ning ajad ja paevad ja koik on taiesti sassis. Biokell ytleb "maga", muu keskkond ytleb "hommik", mine jaura.

Peissikli saime esimesel katsel koha monusa oomaja, kesklinnas estend nimelises pakkpakkeris (Sydney Ooperiteatrini on kuskil 20 mintsa jalutamist), tsekkisime ennast sisse ning panime urrud kohe linade vahele. Ilma erilise probleemita sai 6 tundi lennukiistmemaitse suust valja magatud ning kiku ara pestud. Nali selles, et kui arkasime kell 6 oli valjas juba pime. Hetkel on meil kell pool kymme ning val;geks laks alles kell 9 (segaduses biokell ajas mekk 6 ylesse juba, miks ei tea, kuid arvestades et kodumaal on kell 8 tundi taga siis kell 22 on tavaline esimese viinakoksi aeg :-)).

Pimedas kolasime moned tunnid Sydneys. Viskasime silma Ooperi majale, Harbour Bridgele ning kogu muhedale Sydney skailainingule. See on selline kuratlikult muhe linn, kus on piirkonnad nagu Kensington ja The Rock voi Woolloomoolloo. Ei tee nalja.

Eniveis, jattes korvale tuule ja talve (tana mytsi ja kinnaste jarele, arvestades et NZLis on veel kreisim ilm ja hiljem ka lumi peris vajali atribuutika) on linna kurjalt muhe. Madalad majad ja pilvelohkujad on segamini, karges letargias, monorail kihutab nagu silm tulevikku yle su pea kui kolad monusas pargis The Rock linnajaos, kus enamus maju on vanade kaupmeeste 19 sajandi kivist majad, miljoovaartust nagu ratsahobuyss***a!

Aga kuna me olime sygavas lummuses ooperitetris, kohalikust konekeelst ning nendest pilukates (vist filipiinod), kes meie pakkpakkeri soomaurkas omale nuudlit praadisid on tunne raju. Nagu koik raamatud ja siinmaal kainud kirjeldasi non aussi vaga muhe ja iisikouing, sobralik ning tydrukud on kaunid ... uuuuuuu ... sellised hommikul-karjatasin-hobusega-punti-vombateid-aga-nyyd-panen-D&G-selga-ja-kiman-ooperisse tyypi tyrukud. Vaga maalahedased ning usutavad.

Praktika saab kohe elusuuruses meile selgek, kuna tana on esimene valge aeg Sydneys niet uued postitused, kui vombat nahtud ja linnal tiir peal. Nyyd kiire Forster ja linna.

1 comment:

Lemmi said...

jehhuuuu!
rõõmuga mu silmad näevad, et Hanson on endiselt ühes tükis, omab esialgu veel kõiki väljaulatuvaid kehaosi ja kõblab, mis kole ;P

anna minna, meil siin tore su südantsoojendavaid jutujuppe lugeda.

Maarjamaalt selliseid uudiseid (kui sa juba lugenud pole) et Rambu viskas lusika nurka ja läheb 21. juulist uutele jahimaadele.
nutt ja ala.
omme akkame jooma.

päikest!