10.06.2009

Latest find: Death Sentence

POle just suur Kevin Baconi fänn, kuid ütleme nii et mees suudab selle mis temalt oodatakse ette kanda. Footloose, mis mehe hypermegastaariks tõstis on minu jaoks ikka täielik sodi või siis see leffa, kus ta kuskile suulumaale kossumängima kihutas. Aga see selleks, mängu "Mitu lüli on minust Kevin Baconini" tevad ju kõik.

Suvaliselt surfates leidsin 2007 aastal Peekoni-Kevini poolt toodetud filmi Death Sentene, mis oma moraalilt ja sisult on suht tavaline ning arusaadav killimisfilm, mis liigub väga konkreetse ja kõigile teada reegli järgi lõpuni saab.

Aga teema, mida kajastatakse on suht iivel, mis võib juhtuda meie kõigiga. Gäng tapab noore mehe, tulevase Wayn Gretsky selleks et üks liige saaks gängitäisliikmeks ehk niinimetatud "initiation kill". Põhimõtteliselt jätkub kogu film mehe kättemaksuteekonnaga kus kõik saavad surma. Filmi teeb huvitavaks aga puuduv liigne ilatsemine ja laused nagu "i will come for you an my stinkig face will be the last thing you see". Külm ja kaalutletud tegevus kus üks perekond hävineb. Soovitan.

Muuseas, leidsin sellele samale teemale lisaks veel ühe samaväärse filmi, mis 2009 aasta novembris USAs kinosse jõuab ja see on Gerard Butleri ja Jaime Foxxi film "Law Abiding Citizen". Sama keiss, pere tapetakse, kohtus ei jää killerid süüdi ja Gerald siinkohal siis hävitab kogu linna.

Ma ei tee nalja.

No comments: