10.01.2009

Kommi-Evelin

Valus banaanivabariik on meil siin. Suurim probleem kahe viimase nädala jooksul on olnud et kumba skandaali rohkem jälestada kas triumviraati Markov-Lang-Schengen või Ilvese-Proua šokolaadi sõda.

Mulle tekitab aga küssi asjaolu, et mida kuradit Ilves valesti tegi. Kalevi kommid on solk, pask, mida tuleks kaugelt leegiga küpsetada. Seda võrreldes tippkvaliteedikommidega. Samas on Kalev normaalse hinnaga, normaalne rasvabukett, mida ikka hea sisse omale ajada.

Ilves oli vastu et lapsed seda sitta, mida kõik odavad šokolaadid ja kommid sisaldavad omale sisse ajavad. Kangelaslik tegu, astuda pisikeste kaitseks välja, võtta õppegranaadi kild oma õlga, mitte lasta mõnel pisikesel Mallel või Tõnnil pea otsast raiuda.

Aga ... nihilism on ajada siiani seda jura, et Kalev on parim, kuna tegemist on Eesti tootega. Ei ole hea. Ei pea ajama kahesuupoolega seda jura omale sisse. Kui veine saab laiaslaastus liigitada toidutegemisveinideks, lauaveinideks ja vinoteegiveinideks siis Kalevi parimad sokolaadid saaks ehk toiduvalmistamisel ära kasutada, kuid pole kindel. See aga ei ole Kalevi süü. See on tavapäranse toimemehhanism magusatööstuses kus proovitaksegi võimalikul väikest kommi, vähima kakaosisaldusega, võimalikult kallilt hulkadele maha parseldada.

Kuid nagu Hendrik Roonemaa märkis, et mõttetu skandaal, kuna Ilves ei saa tagasi astuda. Lõpetame siis ära selle juramise, eriti kui see lause mida presidendiprovva ütles pärineb suht eraviisilisest kirjavahetusest. ühesõnaga, tegeleme ilusamate asjadega elus, kunst ja kirjandus, hea söök ja seltskond.

p.s. kas on halb kui sulle presidendiproua pandav tundub?


1 comment:

Anonymous said...

Nice fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.