11.12.2009

Hukkunud alpinisti hotell


Saatis mulle inimene sellise teate. Ütleme nii, et ilma naljata seda headust tuleb minna kaema. Punt kokku?

P.S. IMDB arvamus ka "Hukkunud Alpinisti Hotellist"

-------------------------------------------------------------

Subject: Kultusfilm "Hukkunud Alpinisti hotell" jõuab taastatuna kinno!

Eesti Film 100 esitleb: 30 aastat tagasi kinos Sõprus esilinastunud Grigori Kromanovi film HUKKUNUD ALPINISTI HOTELL jõuab 14. novembril taastatud pildi ja heliga Sõpruse sõsarkino Artis ekraanidele.

"Hukkunud Alpinisti hotell" põhineb Arkadi ja Boriss Strugatski samanimelisel ulmeromaanil, mille keskmes on küsimus, mis juhtub kui ratsionaalne mõistus kohtub üleloomulikuga.

Sven Grünbergi kosmilise muusikaga ja Tõnu Virve tolleaegseid kunsti- ja disainiikoone hõlmava kujundusega meistritöö on tänaseks omandanud kultusfilmi mõõtmed. Legendaarse linateose kostüümid tegi nüüdseks maailmakuulus moekunstnik Vjatšeslav Zaitsev ja Eestis tuntud Ell-Maaja Randküla ning vanameister Jüri Sillarti peent operaatoritööd kiideti pea kõigis tolleaegsetes filmiarvustustes.

Meisterlikult teostatud film loob sugestiivse õhustiku, mis seisab lähemal ulmekirjanduse algsele ideestikule kui kaasaja efektidest küllastunud vaatemängufilmidele.

"Hukkunud Alpinisti hotell" taastati programmi Eesti film 100 egiidi all Soomes Digital Film Finlandis originaalteose autorite kaasabil. Värvi määrasid operaator Jüri Sillart ja Pentti Keskimäki, pildi restaureeris Giuseppe di Giorgio, heli taastasid Ants Andreas ja helilooja Sven Grünberg.

Filmi taastamiseks vajalikud algmaterjalid osteti Moskvast Gosfilmofondist. Eesti Vabariik 90 programm toetas miljoni krooniga 10 mängufilmi taastamiseks vajalike algmaterjalide ostu Moskvast, millest "Hukkunud Alpinisti hotell" on esimene, mis taastatuna ekraanile jõuab.

Tipptasemel filmis teevad mäekõrgused rollid Uldis Pūcītis, Jüri Järvet, Lembit Peterson, Mikk Mikiver, Kǎrlis Sebris, Sulev Luik, Kaarin Raid jt.

Film linastub kinos Artis alates 14. novembrist.


1 comment:

Anonymous said...

MAKSUVŐLGADE TŐEND
Maksu- ja Tolliameti andmetel on maksumaksjal 38110152725 seisuga 15.11.2009 maksusummadelt arvutatud arvestuslik intress 43,51 krooni.
MKS § 27 lg-st 2 tulenevalt ei kajastu maksuvőlgade tőendis maksuhalduri poolt määratud maksuvőlad, mille haldusaktiga määratud tasumise tähtpäev pole veel saabunud.
MKS § 14 lg 5 kohaselt väljastab maksuhaldur maksuvőlgade puudumise tőendi ka juhul, kui maksukohustuslase maksuvőlg kőikides sama maksuhalduri poolt hallatavate maksude puhul ei ületa 100 krooni vői kui maksuvőla tasumine on ajatatud.