11.02.2009

Tallinn TV


Tallinna linn on võtnud oma kohustuste hulka, lisaks pensionäride abistamise, kartula ja kütte puude hulgimüüja, sotsialistliku maailmapildi levitamise ning üldise ebardlikkusele, ka telepurgist nähtava hea kanali tegemise. Georg eplisaar pandi nõukogu juhtima, sihtasutus tehti ära ning geniaalseim lause linnaisade suust:"Plaanide järgi hakkab Tallinna TV pakkuma avalik-õiguslikku programmi, linnakodaniku televisiooni ja TV-teenuseid"!

EPLis kirjutatud loo järgi "Abilinnapea Jaanus Mutli sõ nul on programmi keskmesse kavandatud pealinna ja selle regiooni uudised. Kavas on haridus-, tervise-, kultuuri-, liiklus- jm saated, samuti näeb kontseptsioon ette ülevaateid Euroopa kultuuripealinnast, päevadebatte ja otseülekandeid."

Oehh ... kartsin et see aeg tuleb, kuid ega alati selleks ju valmis ka ei ole. Nüüd on küll see aeg kui tuleb minna kurbusest ja Allekandide maja öösel põlema panna. No tohhotillae ... kas linnal muid prioriteete ega rahakulutamise kohti ei ole, et niigi 80 miljoni kroonise PR osakonna eelarve kõrvale võetakse veel vähemalt 300 miljoni kroonine kohustus aastas hakata tegema televisiooni.

Ning kas kellelgi on kahtlust, et sellest kanalist ei saa maailma kõige käredam propagandamasin ning Eediku suuvooder. Persse ... mul tõmmab tatt suus klimpi selles jamast. Linnas on täna hunnik lehti, raadio ning imaline pressiasutus, mis ei ole viimased 4 aastat ju suutnud öelda midagi linnapoolsest prioriteedist lähtuvalt. Rohelise K-Kohukese maik on igal Tallinna uudisel juures. Rõõmussaar on juba praegu nii roheline, et seda venda ei lahusta isegi tööstusliku piiritusega lahti Ninasarviku küljest.

Mul on siiralt ükskõik, kui linna PR tegeleb erakondliku promoga, kui see lähtub linna seisukohast. Kui oled võimul ja teed asju siis annad sellest teada, kuid see kõik on liig. Ajakirjanikuna Tallinna PR osakonda helistades hakkab toimuma klassikaline Itaalia stiilis ringliiklus kus sind 13 korda edasi suunatakase kuni kõne katkeb. Uuesti ei ole aega seda jama ju kellelgi läbi teha ja nii see teema jääbki. Tallinna PR osakonnas töötavatest iniemstest ei oel vaja umbes 3/4 pldse, kas siis ebakompetentsuse või laiskuse pärast. 80 miljonist võiks alles jääda 10, kui sedagi. Aga oma telekanal.

Berlusconi on viimased 10 aastat teinud Itaalias mida iganes soovib, kuna omab kogu olulisemat meediat. Keegi ei kirjuta ju omanikust, kes ka peaminister on midagi halba. Tallinnas hakkab sama jama käima. Ja 100 kindel on see, et sildid Kes siis veel! ja No Pasaran! hakkavad kõlama selles teles ikka väga tihti, samal ajal kui muud erakonnad "ei kvalifitseeru" seal esinema.

Mulle hakkab üha selgemaks saame, et Savisaar valmistub riiki otseses mõttes üle võtma nagu Hitler tegi seda 1933 aasta Saksamaal. Savisaar loob omakaitseüksusi MUNNPOLi nime all, loob suurepärast Propaganda Osakonda oma LV PRi näol, ajab kokku venelaste punte enda selja taha jne. Kõik vastab ajaloos korduvalt nähtud mudelitele. Kurb.

2 comments:

Anonymous said...

oppinud

Anonymous said...

miks mitte:)