11.14.2009

MÖKU

Tartu on saanud juurde ühe imelise koha kus oma kurba saatust baarmenile muretseda, head mõdu lipsutaha loopida ning leida endale uusi semusid. Munga ja Rüütli nurgal Tartu kesklinnas tõmbab uksed 10.detsembril lahti uus kõrts nimega MÖKU. Unustage ilased ja malbed lounged, unustage vilistav klubimuss või überblingen paigad, kuhu vaid kindla dressiga sisse saab. Möku on kõrts, kus lollusi ja võlsusi ei aeta. No aegajalt lollusi ikka ... Igaüks kes uksest pooleteise meetri jagu maa-alla siseneb on koheselt oma.

Tartu ööskeenet vaadates ei leidu edukamat või ausamat kohta kui selleks on Zavood. Toredad inimesed, lahke teenindus, jabur tunne ... Zavood on muutunud osaks Tartu linna olemusest, ehki pigem on ta alati olemas olnud, alati läbustava intelligentse taaralinna vendade südames olnud.

Paar head sõpra otsustasid aga hea tuju ning head juttu kanaliseerida veel rohkem mööda Rüütli tänavat liikuma ning lükkavad 10.detsembril valla Munga ja Rüütli nurgal oleva keldi rauduksed ning asetavad suure raudse sildi uksekohale konksu.

Linn saab juurde uue koha, mille uksed on alati valla, milles inimene saab vanakooli kohaselt kõrtsmikule ära vesta oma mure ja rõõmu, alati on vahutamas klaasides jook ning kunagi ei hakka igav, sest alati on olemas mõni eksprompt luuletaja/koomik/jutuvestja kes väikese jutu üles võtab.

Aga kauni uberiku Laia tänava kõrtsi ajaarvamise hakkab vaikselt läbi saama. MÖKU on tulnud ... Kontrollige järgi.

No comments: