5.07.2008

Mexico vol. 5: Acapulco



Mehhiko lounapoolseim pidupealinn Acapulco imeb vilinal. Oosel peale 8 tunnist autosoitu mooda Louna Mehhiko kaanulisimagiteid joudsime linna mille vaartus turismi kuurortina on sama suur kui Narval tervisekeskusena. Ytleme nii et paik on kena, kui liikuda mooda Acapulco lahe ranna alasid, kus paljad (ja 13 IQga) ameerika neiud palli taovad voi kohalik kali sulle pyksikummikylge keeratuna suurest pakist kannabist ja kokat myyb.

Tee siia olimuidugi kummlisem kuikunagi ealse. 100 kilomeetrit kaheralisteraldatud kiirteedsoitsin ihuyksi. KEset teedkiirusega 150 ning kordagi jalga pedaalidele panemata. No hyva, korraks puutusin pedaali, kui autos viibijate narv kusepeatus parast lake tousis.

Konkreetne koopia- voi kloonlinn. ui keegi on kainud Egiptimaa suurtes kuurrtidessiis siin on sama seis. Starbuksile jargneb MC Donald, millele jargneb ZARA, millele jargneb KFC, millele jargneb Best Western, millele jargneb Starbucks ja millele jargneb ...

Samas on Acapulcos nii lambe, palavjaniiske, et pidevalt on tune kui keegi marja keelega mooda su selga tiriks. Oosel kell 2 naitaskraaiklaasi 29 kraadi. Linnas pesitseb kuskil miljoninimest, mis igal USA koolivaheajal mitme kordistub. Ja see neetud vaheaeg on just nyyd. Ameeriklane on ikka koige lollima, sellest mitte teadlikum inimene maakeral. Naera puruks.

Aga see selleks. Linn asub tohutu suure laguuni aare, mille umbermoot on miski sada kilomeetrit. Tanav keerutab taiskuuna ymber vee ning taidetud igatmasti ehitiste,hotellide ja kurat teab millega. Pojiline on see, et Acapulco linna nagu ka mujal on vaeste ja rikaste pool. Kui mujal on selleks kiiluks miski motteline joon voi jogi siis siin on selleks maelahmakas. Lin kuleb vaibana ylemae, kuid jooneks on just magi. Et paaseda labi tunneli mae teisele poole sellesse toelisesse paradiisilinna tuleb kaia valja hea summa maksu.

Peale selleet internet on siin aeglasem kui Oll vs. Kasparov malelahing ning autosid on liiga palju ning soiavad mooda yhte suurt magistrali,leiab siin tegevust kyll. Tropicana ja Cubana on kohalikudsuuremadooklubid. Taiega nagu "Scarface" filmis valja kukunud urkad, kumminoorjala kyljeson voimalik igat moodi siin mapoole karata. Juua ja muidugi syya.

Mehhiko kulinaariale pyendan ma kohe varsti terve peatyki, kuid hetkel vaja oelda vaid nii palju, et oivalist mereanni paellat, labakae suuruste hiidkrevettide ning imelise barracuda lihaa, loojuva paikesealguses randa uhuvasinise laine taustal autida on idagi erilist. Parem kui lihtsalt riisi syya, sitem kui seks,kuid siiski.

Igaljuhul, vedelenud 3h rannas, poletades ara kogu oma maagiliselt valge ihu, lahen nyyd kiiremaid margaritasid segama. Tekiila vaja kusiltsebida. Viva la Mexico!

No comments: