5.21.2008

NYC: mastaapne väikelinn



Mida kuradit rääkida maailma kõige olulisemast linnast, maailma olulisimast finantskeskusest (mõnede inimeste arvates) ning linnas millest on tehtud filme, kirjutatud tuhandeid raamatuid ja artikleid. Mitte midagi uut ei olegi kirjutada. Niisiis, jätan selle üldise kolasin läbi Broadway ja 5 avenüü Ajanelikurka ning tegin et OHOOOO ... kui ilus linn. Muidugi on.

Little Italy on olemas ja Chinatown, Soho ja kõik muu mis peab olema ühes korralikus linnas. Aga minule jättis see linna hoopis teise mulje kui filmist või proosast võiks jääda. See on selline pisikene linn, mis on tõmmatud jube, jube suureks. NYC on linn mis kurat killib su kui sa ei ole hoolas. Mõnusa õhustikuga. Eriti ilusa ilmaga.

Ütleme nii et ehetkel on jutt küll Manhatanist, mis olenemata mõnede püüdlustest seda ümber lükata, on täielikult jalgsi läbitav. Olgu, Harlem on natukene liiga suur ja hull, sinna väga sügavale ei läinud. Harlemisse jah jala ei saa. Kuid samuti on päris hullud kohad ka Bronx ja Brooklyn kus muidugi hakkab pihta see osa NYCst mis on ikka totaalne perseauk. Vau. Kohti on ikka ilmas.

Aga mulle see linn istub, elama lähen sinna, aga alles peale Bangkoki :-)

Pildiresümee: NYC

No comments: