5.20.2008

Ränioru kese San Jose



San Jose väikelinn keset lauskmaad Californias meeletute mägede vahel umbes 7 tunni autosõidu kaugusel LAst ei ole muus osas isegi mõeldav, kuid tegemist on maailma suurima VC ehk investeerimispanganduse keskusega. Väidetavalt liigub siin linnas 1/3 USA ja 1/5 maailma VC rahast. Meeleteud summad.

Kolasin selles Jumalast jäetud linnas päeval kui ka vanake isepuhkust pidas. Pühapäeval on linn jummallastg väljasurnud ning ainus mees kellega mul oli napsu võimalik koos võtta oli kohalik prügi mees Ivan, kes hetkeks pukhusele oli istunud. Ivan oli juba 12 aastat USAs elanud, emakesel venemaal olid asjad ülepea kasvanud. Rohkem ma ei küsinud.

Linn ise on mõtetu pisikene oaasilaadseks plaanitud linn kõrbes, mille tänavad on küll korras kuid igavad ning ainus ilu on kaugel eemal paistvad mäeahelikud. JUst igav mitte inetu on selle linna primaarne iseloomustus. See võik ka nende valikirjaks olla.

Liiga rahulik ja regulaarne, sedasi kirjeldab seda linna rikastepiirkonnas elutsev eestlasest sõber. PIkad kesksed bulvarid, mille keskel mõnusad alleed, peaksid pakkuma rahupõlve kuid seal läbi kriuksuv tramm ning jube autode voog muudavad koha naljakaks, kakofoonseks kui võib.

Aga mis on San Jose tugevus on hirmkõva kulinaariskeene, Kuna kokku on jooksnund kõik maailma suured rahalaevad siis on siin hea ka eriliiki toitlustusega tegeleda. Terved tänavad on täis kas Aasia või Euroopa kööke. Hinnad head, söögid ... mmmmmmmmmmmmm!

Pildikastivaatlus: San Jose,CA!

No comments: