10.09.2006

Kaardid letti!

Demagoogiast tuleb see plärakast siin. Pange ennast situatsiooni, kus lähete poodi Eestis ja tahate osta omale relv tuhande padruniga. Pole kuigi keeruloine saada vastuseka, et pange omale kotid taha. Vaja on luba, vaja on raviarsti nõusolekut ja seda et pole karistatud. Ülelombi tõotatud maal ei ole ga probleemi saia, piima, paki kondoomide ja ülikonnasokkide kõrval supermarketist viia koju mõnus kaheraudne millega saab korraga mkitmest peast läbi lasta.

Nüüd aga vaatame seda asja sellisest nurgast. Eestis on online kasiinondud küll algusjärgus, kuid ei keelata. Pappi on, mängi kaua tahad. Jällegi tõotatudmaal keeratin eed kraanid kinni. Sisuliselt otsustas Senat et ei saa nii tehaet kasum jookseb riigist välja, inimesed panevad rama mõtetult pokkerisse ja digiruletti. Kena. Oleme hoolivad inimeste suhtes.
NYC kräkisuitsetajate number kasvab kiiremini kui Hale Pop, aga näed kuhu on vaja oma energiat ja jõudu raistata. Räämas on see ameerika riigidepartemang.

Eelmisel nädala kärgatanud uudis et ei võeta enam raha USA rahvalt online kasiinodesse, lõi plärakana seinale katki enamuse online kasiinode tulud. Eesti nokia Playtech kaotas 55% oma aktsiahinnast, 888 üle 60% oma tuludest jne. Mõnus mõelda, et Härra Playtech Rain Kivisk tuli hommikul tööle, raha hinge taga 700 milli, läks õhtul Konsumisse ja ostis makarone, sest päev oli talt võtnud 200 miljonit rahakrooni. Päris kentsakas mõelda.

Teine huvitav nüanss Playtechi teemal on see, et kui töötajad said optsioon firma IPO puhul siis tänaseks on seis selline, et kui töötaja tahaks oma optsioonid lunastada peaks ta andma pappi juurde, sest peale optsiooni nominaalhinna väiksuse lisandub sellele veel miinus aktsiakukkumisest ning ongi hambad.

Kaardimajakese kokku kukkumine, kuid tõega on veel vara käratada. Poisid suudavad reorganiseeruda ja mina soovin neile õnne ja edu.

Aga kaardid letti said siin viimasel ajal paljudega: Olympic pani kaardid letti, Reiljan pani kaardid letti, naaber Juhan pani kaardid letti kui teatas et kolib Nicaraguasse kohvikasvatjaks ja Luukas pani kaardid taskusse ja siirdus uude lauda parema diileri juurde.

No comments: